Winkeltrefpunt
Image default
Woningen

Welke lampen zijn geschikt voor jouw plafond?

Om je kamer op de beste manier te belichten kan je twee verschillende soorten lampen gebruiken. De ene kan je goed gebruiken om je eettafel op een natuurlijke manier te belichten. Met de andere soort lampen kan je elk onderdeel van je kamer verlichten waardoor die onderdelen speciaal zijn uitgelicht in je kamer. De eerste lamp is een rotan hanglamp en de tweede lampen zijn plafondspots maar waarom zijn deze lampen zo handig?

Een lamp gemaakt van liaan

De laatste trend omtrent hanglampen is de rotan hanglamp. Deze lampen ogen erg natuurlijk waardoor ze bij verschillende soorten interieur erg geschikt zijn als een lamp aan je plafond. Een rotan hanglamp is gemaakt van rotan. Dit lijkt erg op bamboe maar is in tegenstelling tot bamboe niet hol vanbinnen en is het een soort liaan. Vaak denk je bij een rotan hanglamp snel aan een bruine, natuurlijke uitstraling. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer verschillende rotan hanglampen. Een zwarte rotan hanglamp bijvoorbeeld. Deze rotan hanglamp is van hetzelfde materiaal gemaakt maar daarna gekleurd in het zwart. Dit zorgt ervoor dat het voor extra afwerking in je kamer zorgt.

Wat zijn de verschillende soorten plafondspots?

Dan de tweede soort lamp die erg geschikt kan zijn voor je plafond, dit zijn plafondspots. Er zijn twee verschillende soorten plafondspots. De eerste soort plafondspots zijn ingebouwde plafondspots. Deze plafondspots zijn netjes in je plafond weggewerkt. Op deze manier zorgen deze plafondspots voor genoeg licht zonder dat ze opvallen. De andere soort plafondspots zijn de opbouwspots. Deze plafondspots zijn ideaal als je je kamer helemaal hebt ingericht en bepaalde onderdelen van je kamer extra wil belichten. De opbouwspots kan je gemakkelijk aanpassen waardoor ze de kant op schijnen wat jij wil. Dit zorgt ervoor dat je geen vloerlampen of wandlampen nodig hebt.

Waar kan je het beste plafondlampen kopen?

Als je de ideale rotan hanglamp of plafondspots wil vinden, kan het geen kwaad om eens een keer bij LampenTotaal te kijken. Al meer dan 50 jaar heeft LampenTotaal een groot assortiment aan verschillende soorten lampen. Doordat LampenTotaal al meer dan 50 jaar lampen verkoopt, beschikken zij over een brede kennis over alle lampen voor jouw plafond. De eerder genoemde lampen, de rotan hanglamp en de plafondspots, zijn ook bij LampenTotaal te vinden. Deze lampen hebben ze in verschillende stijlen. Van bruine tot zwarte rotan hanglampen en van landelijke plafondspots tot retro plafondspots.