Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Handige tips voor studenten

Steeds meer gaat online tegenwoordig. Even snel iets invullen voor de belastingdienst of online een contract afsluiten. Meestal moet je na het invullen van je gegevens het document ondertekenen. “Zucht…” Denk je het allemaal snel en gemakkelijk online te kunnen doen, moet je het toch nog uitprinten en vervolgens uitprinten. Dit is wat je denkt, wist je dat je ook gemakkelijk jouw (school)documenten online kunt ondertekenen? Digitaal ondertekenen komt steeds vaker voor en het maakt ook jouw leven een stuk gemakkelijker. Alleen al in het schoolonderwijs worden op jaarbasis ongeveer 2 miljoen documenten ondertekend.

Digitaal onderteken maakt het mogelijk om verschillende type documenten of formulieren te voorzien van een elektronische handtekening. Het digitaal ondertekenen van documenten is juridisch rechtsgeldig. Je kan het toepassen op onder andere contracten, offertes, arbeidsovereenkomsten, huurcontracten en andere contracten. Het grootste voordeel wat verbonden is aan het digitaal onderkennen, is dat het tijdrovende proces kan worden afgeschaft en de betrouwbaarheid wordt verhoogd. Je hoeft niet meer dagen te wachten op een handtekening. Je contract kan binnen enkele minuten rechtsgeldig worden ondertekend. Een ander belangrijk voordeel is dat je vanaf iedere plek, op elk moment een digitale handtekening kan plaatsen.

Een ander probleem wat gemakkelijk op te lossen is ‘urenregistratie’. De oplossing hiervoor is een urenregistratie software. Je kan het proces van schrijven van uren en factureren van je werkzaamheden automatiseren. De meeste urenregistratie software beschikken ook over een app. Via deze app kan je week en maandoverzichten bekijken van je geregistreerde uren. Zo heb je snel een goed inzicht in de geboekte uren. Verder heb je in één oogopslag zicht op jouw beschikbaarheid. Dit maakt het makkelijk om afspraken van tevoren in te plannen en vooruit te kijken. Bovendien bespaar je veel papier, tijd en geld door je uitgaven en declaraties digitaal te maken.

Ben je na het lezen van dit artikel onder de indruk geraakt? Probeer het dan zelf eenvoudig uit.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home