Winkeltrefpunt
Image default
Geschenken

HOE ZORG JE VOOR JE DIAMANTEN VERLOVINGSRING

Je partner heeft je ten huwelijk gevraagd, en nu kijk je recht in het gezicht van een oogverblindende diamanten verlovingsring. Maar hoe hou je je diamant schoon en verzorgd?

Diamanten verlovingsringen vereisen een beetje aandacht, zoals elk kostbaar bezit. De verzorging van je verlovingsring vergt aandacht, maar het is zeker niet omslachtig. In deze blog delen we met jou onze tips voor de verzorging van je verlovingsring, een stap-voor-stap handleiding voor het reinigen van je ring, en aanbevelingen voor een goede bescherming van je ring.

Hoe zorg je voor je verlovingsring?

Edelstenen zijn sterk en duurzaam. Diamant in het bijzonder is het hardste mineraal dat de mens kent. Hoewel we edelstenen bewonderen voor hun indrukwekkende kwaliteit, zijn ze niet onverwoestbaar.

Edelstenen zijn sterk en duurzaam. Diamant in het bijzonder is het hardste mineraal dat de mens kent. Hoewel we edelstenen bewonderen voor hun indrukwekkende kwaliteit, zijn ze niet onverwoestbaar.

Zorg ervoor dat uw verlovingsring de juiste pasvorm heeft, weet hoe u uw verlovingsring op de juiste manier afdoet, weet wanneer u uw verlovingsring niet moet dragen en kies geschikte juwelen. Zo blijft uw verlovingsring net zo ongerept als de dag dat uw partner u ten huwelijk vroeg.

 

Ring Pasvorm

De pasvorm van de ring is een fundamenteel aspect van ringverzorging; uw verlovingsring moet met gemak over uw knokkels glijden en goed om de basis van uw vinger passen. Hoewel het niet onmogelijk moet zijn om de ring af te doen, moet hij relatief moeilijk te verwijderen zijn zonder een beetje moeite.

Als uw verlovingsring te groot is, kan hij van uw vinger vallen door een plotselinge beweging of kan de band kromtrekken naar de vorm van uw vinger, waardoor de zetting kan beschadigen en de integriteit van de middensteen in gevaar kan komen.

Als u een van de volgende problemen ondervindt, kunt u overwegen uw ring te laten aanpassen:

Draait je ring om je vinger?

Laat je ring een inkeping achter op je vinger als je hem afdoet?
Voelt u druk op uw vinger of ziet u dat de huid wordt samengedrukt?
Denk eraan, niet alle vingers zijn hetzelfde, en het feit dat de ring moeilijk over de knokkel glijdt, wil niet noodzakelijk zeggen dat de ring niet past! Als je niet zeker weet hoe je kunt zien of je verlovingsring de juiste pasvorm heeft, boek dan een afspraak met een Lauren B ontwerpconsulente of bel onze klantenservicelijn.

Hoe verwijder je je ring op de juiste manier

Er is maar één veilige manier om je verlovingsring van je ringvinger te halen: trek voorzichtig aan de zijkanten van de band en wiebel tot de ring voorbij je knokkel glijdt. Als u uw ring probeert te verwijderen en hij voelt vastzitten, denk er dan aan om kalm te blijven – hij komt er wel af! Als je vinger om wat voor reden dan ook gezwollen is en je moeite hebt om je ring te verwijderen, denk er dan aan om niet aan de ring te rukken maar zachtjes met de ring te wiebelen. Als de ring nog steeds niet af gaat, probeer dan je hand onder koud water te houden of ijs aan te brengen om de zwelling te laten afnemen. TIP: als je de ring van je vinger af wilt halen, probeer dan van onderaf omhoog te duwen om een opening te creëren tussen de bovenkant van je vinger en de basis van de zetting.

Verwijder uw verlovingsring NIET van de centrale steen; dit is een trefzekere manier om zowel uw diamant te bevuilen als onnodige stress op de centrale steen te zetten.

Wanneer draagt u uw ring NIET
Hoewel we begrijpen dat je zo veel mogelijk wilt pronken met je prachtige verlovingsring, zijn er bepaalde gelegenheden waarbij het dragen van je ring de middensteen of de band kan beschadigen.

Sporten. Of je nu gewichten optilt of een persoonlijk record haalt tijdens spinningles, als je je verlovingsring draagt tijdens het sporten kan je ring vuil worden of de zetting beschadigen. 

Huishoudelijke klusjes. Dit omvat schoonmaken, meubels verplaatsen, organiseren, of iets dat constant contact met een oppervlak vereist. 

Tijdens het slapen. De tandjes waarmee je mooie middensteen vastzit, kunnen gemakkelijk blijven haken aan een draadje van je beddengoed. Losse pinnetjes kunnen de veiligheid van uw middensteen in gevaar brengen. 

Het wassen van uw handen. Hoewel handen wassen een onschuldige bezigheid lijkt, kunnen agressieve zepen en wat kraanwater uw diamant vuil maken. Indien mogelijk (en veilig) verwijder je best je verlovingsring voor je je handen wast.

Douchen. Douchen kan ook de middensteen van je verlovingsring en de diamanten vervuilen.