Winkeltrefpunt
Image default
Geschenken

Dahlia kopen? Je hebt een zeer ruime keuze

De ene bloem is veelzijdiger dan de andere en er zijn maar weinig bloemen zo veelzijdig als de dahlia. De kans is groot dat je deze populaire zomerbloeier herkent, maar de kans is net zo groot dat er varianten zijn waar je minder bekend mee bent. Dat komt omdat deze bloem bloeit in verschillende kleuren en verschillende vormen. Hij is zo veelzijdig dat je in principe een hele tuin van alleen maar dahlia’s zou kunnen voorzien en dan nog zou je meer dan voldoende variatie in kleur en vorm hebben.

De verschillende kleuren van de dahlia

Bollen van de dahlia kopen (ze zijn onder andere online te koop via Bulbs4you) betekent misschien wel een beetje keuzestress. Als je een favoriete kleur hebt, dan is dat uiteraard geen probleem. Jouw favoriete kleur zit er waarschijnlijk wel tussen, want de dahlia is er in allerlei kleuren, zoals paars, geel, rood, roze en wit of een combinatie van deze kleuren.

De verschillende vormen van de dahlia

Vraag mensen om een dahlia te omschrijven en je krijgt wellicht wel drie verschillende omschrijvingen van de vorm. De dahlia groeit vaak in een kenmerkende bolvorm, maar hij kan ook groeien in een meer stervormige variant, waarbij de bol wat meer puntige uitsteeksels heeft. Dan is er natuurlijk ook nog de variant met de open bloeiende bloem. Allemaal zijn ze even kleurrijk, maar de variatie in vormen zorgt ervoor dat iedereen altijd wel een dahlia kan vinden die bij zijn of haar smaak past. Koop je de bloemen in een mix van vormen en kleuren, dan is dit misschien wel de eenvoudigste manier om voor een gevarieerde hoek in je tuin te zorgen. Voor nog meer variatie kun je eenvoudig zorgen met de Calla. Ook de Calla is er namelijk in een veelheid aan kleuren, maar de vorm van de Calla is nadrukkelijk anders. Eigenlijk is er geen bloem die qua uitstraling overeenkomt met de Calla, maar Calla’s en dahlia’s vormen een prachtige combinatie.