Winkeltrefpunt
Image default
Groothandel

Transformeer uw tuin door tegels te gebruiken

Tegels zijn ideale bouwmaterialen die niet alleen in badkamers, toiletten en keukens toegepast hoeven te worden. Omdat ze waterafstotend, sterk en onderhoudsarm zijn, zijn tegels perfect voor gebruik in de tuin. En dit wordt eigenlijk nog veel te weinig gedaan. Bij Van Noort schaft u allerlei soorten tegels aan en kunt u direct ook de bijbehorende bouwmaterialen bestellen. Hier vindt u alvast enkele ideeën voor het gebruik van een mooie tegel in uw tuin.

Een terras van natuursteen

Natuursteen wordt gewonnen in groeves en het heeft de tand des tijds voor miljoenen jaren doorstaan. Daarom is het ideaal voor gebruik in uw tuin, omdat het hard, weerbestendig en sterk is. U kunt met een donker natuursteen, zoals graniet, een moderne zitplek creëren, maar als u kiest voor een lichte steen zoals zandsteen, dan zal dit veel landelijker en zachter ogen. Wilt u echt iets bijzonders, kies dan voor een marmeren tegel en u waant zich in een klooster in Italië.

Een tegelmuur in de tuin

Waarom zet u geen tegels op de muur in de tuin? Met de juiste bouwmaterialen kunt u zo een schitterende oosterse zithoek creëren. Kies voor oudhollandse tegels en u gaat terug in de tijd. Heeft u een kook- of een barbecueplek buiten, dan kunt u daar een tegelmuur achter plaatsen om deze te beschermen en om uw kookplek een huiselijke sfeer mee te geven. En als laatste mag bij een jacuzzi of een buitendouche een mooie tegelmuur natuurlijk niet uitblijven.

Een tijdloos uiterlijk

Als laatste kunt u ook een tegel gebruiken om op uw balkon te leggen of om een paadje naar de achtertuin te plaatsen. Tegels zijn minder geschikt voor een oprit, maar een pad met terracottategels maakt direct indruk. Een balkon met een tijdloze zwart-wit tegelvloer kan natuurlijk ook niet stuk. Als u op zoek bent naar ideale bouwmaterialen voor buiten, dan kan de tegel niet uit uw lijstje met opties ontbreken.