Winkeltrefpunt
Image default
Hobby en vrije tijd

Nieuwe hobby nodig? Misschien is luchtbuks schieten iets voor jou

Tegenwoordig zitten we steeds meer stil en als we dan vrije tijd hebben gaan we als nog bankhangen en naar beeldschermen kijken. Nu met corona is het niet makkelijker geworden om buiten leuke dingen te doen. Toch zijn er bepaalde hobby’s die misschien leuk voor jou zijn en jou toch lekker naar buiten sturen. In dit artikel kan je lezen waarom luchtbuksschieten misschien iets voor jou is en wat je allemaal kan doen met een luchtbuks.

Wat is een luchtbuks?

Een luchtbuks is een geweer dat erg lijkt op een paintball geweer. In plaats van verf schiet je lucht weg. Zo kan je veerbuksen en persluchtbuksen krijgen die erg leuk zijn om samen met andere te doen. Luchtbuks schieten is daarnaast gewoon legaal en je kan deze geweren dus ook gewoon krijgen als je maar boven de 18 jaar oud bent. Ook is luchtbuksschieten niet moeilijk om te leren.  

Waar kan je luchtbuks schieten?

Luchtbuks schieten kan je erg leuk doen als uitje op de schietbaan, maar je kan ook zelf je luchtbuks aanschaffen en gaan schieten in je eigen achtertuin. Het is wel verboden om op andere plekken te gaan schieten, dus ga niet op de openbare weg of in het bos schieten. Dit is strafbaar en je kan hier erg grote problemen voor krijgen, en daarnaast is het natuurlijk ook gevaarlijk voor jou en de medemens.

Wat is er zo leuk aan luchtbuks schieten?

Schieten zien wij vaak in films en veel mensen willen het graag is proberen. Je kan zelf geen wapen kopen en gaan schieten, en een luchtbuks is een mooie tussenweg. Het schieten zelf vinden mensen al leuk, en het wordt nog leuker als je doelen neer gaat zetten. Zo kan je op de schietbaan vaak al op schietkaarten, blikjes of andere bewegende doelen schieten. Deze kan je ook zelf aanschaffen in een luchtbuks winkel. Daarnaast is de progressie ook een mooie drijfveer voor mensen. In het begin zal je niet zo goed zijn, en na een paar keer kan je misschien al een keer de roos raken of je doel perfect raken. Als je nog niet zo goed weet of je het leuk vind, dan wordt wel aangeraden om eerst een uitje te doen of op een baan te proberen. Het is zonde als je een luchtbuks aanschaft en deze na één of twee keer niet meer gebruikt. Luchtbuksen kunnen namelijk aardig duur zijn.

Luchtbuks aanschaffen

Als je beginner bent is het niet verstandig om meteen een dure luchtbuks aan te schaffen. Probeer eerst gewoon met een veerbuks te schieten. Deze buksen zijn goedkoper en makkelijker in gebruik. Ook is het verstandig om niet meteen allemaal andere onderdelen te kopen. Kogels zijn natuurlijk belangrijk, maar je hebt meer nog niet nodig. Voor het vervoeren van je luchtbuks moet je wel een tas of koffer hebben. Ook is het belangrijk dat je de luchtbuks goed opbergt voor bijvoorbeeld je kinderen.