Winkeltrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

Drie tips om duurzamer te leven

Ben je ook meer en meer begaan met het milieu? Heb je door dat wij veel schade aan de aardbol aanrichten? En wil je graag een positieve bijdrage aan onze aardbol leveren? Dan is het de hoogste tijd om duurzamer te gaan leven. Als je eenmaal duurzaam leeft, merk je dat dit helemaal niks af doet aan de kwaliteit van het leven. Integendeel zelfs. Wil jij graag duurzamer gaan leven? Dan ben je zeker niet de enige. Meer en meer mensen en huishoudens kiezen hier bewust voor! Met de onderstaande drie tips kun jij ook snel duurzamer leven.

Tip 1: laat de auto staan

Moet je even boodschappen doen? Of wil je even naar een familielid die een paar minuutjes verderop woont? Laat de auto staan en pak in plaats daarvan de auto of de benenwagen. Door voor dergelijke korte stukjes de auto te laten staan, voorkom je dat jouw auto extreem veel uitlaatgassen uitstoot. Na verloop van tijd wil je wellicht direct jouw auto verkopen. Dat kun je in dat geval doen via Ikwilvanmijnautoaf.be. Dan krijg je ook nog eens een mooi bedrag voor jouw auto.

Tip 2: verminder plastic gebruik

Zonder dat je het door hebt, gebruik je behoorlijk veel plastic. Even snel een plastic zakje bij de supermarkt kopen is daar een typerend voorbeeld van. Als je graag duurzaam wilt leven, is het zaak om dergelijk plastic gebruik zoveel mogelijk te verminderen. In het verlengde daarvan is het ook aan te raden om jouw afval goed te scheiden. Ook dát draagt bij aan het behoud van onze aardbol.

Tip 3: verminder jouw ecologische voetafdruk

Tot slot is het advies om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Hoe je dat doet? Nou, een typerend voorbeeld daarvan is de manier waarop je op vakantie gaat. Je kunt met het vliegtuig naar een ander continent gaan, maar je kunt ook op de fiets een prachtige vakantie in eigen land beleven. Door op een dergelijke manier op vakantie gaan, weet je simpelweg jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat doe je ook door jouw caravan verkopen; dan hoef je nooit meer met de auto en caravan op vakantie!