Winkeltrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau zoeken

Niet lang geleden moest ik incassobureau incasso advocaten zoeken. Ik studeer momenteel in Utrecht MBO opleiding en moest voor school een dag meelopen bij een bedrijf nar keuze. Mijn vader heeft een eigen bedrijf en moest afgelopen maand voor het eerst een incasso bureau inschakelen om zijn geld binnen te halen van klanten die niet wouden betalen. Van hem heb ik ongeveer gehoord wat een incasso medewerker precies doet en hoe zij mijn vader hebben geholpen. Dat leek mij interessant en aangezien ik voor school een dag moest meelopen heb ik besloten om bij een incassobureau een dagje te bezoeken, om te kijken hoe het in de praktijk gaat en wat zij doen om mensen te helpen. 

Incassobureau meeloop dag

Het kwam de dag voor mijn incassobureau meeloop dag. Het bedrijf Van Loon Incasso Advocaten is gevestigd in Veenendaal, bij mij in de buurt. Daar mocht ik een dag mee lopen en kreeg ik uitleg over de werkwijze van een incasso bedrijf. Ik mocht eerst mee kijken bij een medewerker die een dossier in elkaar moest zetten over een debiteur. Vervolgens hebben wij een 14-daagse brief geschreven en verstuurd. Dat houdt in dat een debiteur nog laatste 14 dagen hebt om te betalen, zonder extra kosten. Dat is wettelijk verplicht. In de middag hebben wij verschillenden debiteurs gebeld, om te proberen geld te verzamelen. Sommige lukte wel, bij sommige was het inderdaad lastig.

Als een incasso medewerker moet je veel geduld hebben, en niet alles persoonlijk accepteren. Er zijn veel boze klanten aan de telefoon, en je moet leren om daar mee om te gaan.

Leerzame dag

Het was een leerzame dag binnen het incasso bedrijf. Ik heb wat betere beeld gekregen over hoe het gaat bij zulke bedrijven en wat de stappen zijn bij een incasso traject. Zeker een moeilijke baan, waar ik mezelf niet zien werken, helaas.