Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Ondernemen in de bouw

De bouwsector is een heel erg lastige sector om een zelfstandig ondernemer in te zijn. In deze sector zijn er over het algemeen meer regels dan in alle andere bekende sectoren. De ondernemer heeft natuurlijk helemaal geen baat bij al die regels, ze ondervinden hier eigenlijk eerder veel moeilijkheden van. De meeste regels betekenen alleen maar meer werk wat uiteindelijk in de praktijk verder niks oplevert. De regels zijn daarom meer beperkend te noemen dan dat ze nuttig zijn voor de ondernemers en hun bedrijven. Voor een ondernemer is het natuurlijk veel fijner om in een landschap te werken met minder regels.

 

Naast de normale wetgeving moet een bedrijf daarnaast ook nog rekening te houden met afspraken die in de CAO zijn gemaakt. In de CAO bouw heb je dus ook een stuk meer regels dan in alle andere bekende CAO’s. Het is daardoor een stuk ingewikkelder om dit allemaal goed volgens de regels te doen. Een deel van de CAO in de bouw is meer beperkend te noemen voor de bedrijfsvoering van een onderneming dan dat ze uiteindelijk nuttig zullen zijn. Al die regels maken het voor de ondernemer heel moeilijk om te bestaan, de ondernemer zal daarom heel graag minder regels zien waar hij of zij rekening mee dient houden.

 

Om het als ondernemer wat rustiger te hebben is het handig om sommige dingen uit te gaan besteden. Dingen waar je zelf wellicht minder verstand van hebt of misschien de tijd helemaal niet voor hebt zijn handig om uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld de financiën, administratie en juridische zaken uitbesteden aan wat externe partijen. Zij kunnen deze werkzaamheden dan van je overnemen en veel op een efficiëntere manier alles verwerken. Je kunt hierbij denken aan een administratiekantoor of een consultant HR.

 

Een goede afweging in wat je wel en niet van plan bent te gaan uitbesteden is heel erg belangrijk. Het zorgt er meestal voor dat je tijd bespaard die je in voor jou belangrijkere zaken kunt steken. En je weet wat ze zeggen, tijd is gewoon geld! Wees daarom nooit bang om uit te besteden, het is vaak aan het begin onwennig om je eigen zaken uit handen te geven maar je zult al snel merken dat het erg kazaln lonen.

 

http://www.cbbs.nl/