Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Verschillende printers voor verschillende doelen

Computers, we kunnen tegenwoordig niet meer zonder ze. Bij KBA metronic printers hoort de nodige randapparatuur, zoals printers. Ook in de industrie wordt er veel gebruik gemaakt van printers, zoals het gebruik van een tht printer in de voedingsindustrie.

De THT in het woord tht printer staat voor ten minste houdbaar tot en slaat op de houdbaarheidsdatum van een product. Ten minste houdbaar impliceert natuurlijk al dat je deze producten ook na de aangegeven datum kunt gebruiken en dat klopt ook. Een tht datum wordt dan ook voor bepaalde producten gehanteerd. Vaak zijn dit producten waarbij je deze nog wel na de aangegeven datum kunt gebruiken en daarmee ook veilig kunt zijn, maar waarvan dan bijvoorbeeld wel de smaak afneemt of de kleur minder wordt. Het is dan aan jouw eigen beoordelingsvermogen of je deze producten nog wil gebruiken. Op sommige producten staat wel een tht datum, maar zijn eigenlijk nagenoeg oneindig te bewaren indien goed verpakt. Denk hierbij aan producten zoals suiker, rijst en gedroogde pasta. Dat zijn allemaal producten die eigenlijk nagenoeg onbederfelijk zijn en waarvan je eigenlijk het beste zelf kunt beoordelen of je ze nog wil gebruiken.

Een andere aanduiding van houdbaarheid is de TGT datum. Dat betekent te gebruiken tot en is anders dan de THT datum niet aan jou om te beoordelen. Na verloop van de datum op de verpakking kan de kwaliteit van het product niet meer worden gegarandeerd en moet je deze producten ook niet meer consumeren. Een dergelijke aanduiding staat bijvoorbeeld op verse vis en vlees, voorverpakte groenten maar ook kant en klare maaltijden. Wanneer je de producten na de aangegeven datum toch gebruikt loop je het risico ziek te worden en is de winkel of producent er bovendien ook niet meer verantwoordelijk voor. Deze producten moeten ook nagenoeg altijd gekoeld worden bewaard. 

http://www.kba-metronic.com/