Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Waarom tennis spelen gezond is

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat tennissen vele gezondheidsvoordelen biedt. Zo is het overlijdensrisico bijna de helft lager wanneer je regelmatig tennist. Volgens een onderzoek wat gedaan is aan de universiteit van Sydney is onderzocht dat het niet uitmaakt hoe vaak je sport, maar zeker ook om welke sport je doet. Klinkt logish, maar waarom dan tennis? Het heeft niet zo zeer te maken met de directe gevolgen voor de fysieke en geestelijke gezondheid, maar ook omdat je tennis je leven lang kunt beoefenen. Juist hierom zorgt tennis ervoor dat je optimaal van de gezondheidsvoordelen kunt profiteren. In dit artikel ga ik de voordelen van tennis benadrukken, lees gauw mee!

 

Goed voor hart en bloedvaten Uit het onderzoek is ook gekeken naar het risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten. Aan het onderzoek deden 80.000 deelnemers voor 30 jaar mee. Er werden zes verschillende sporten onderzocht: hardlopen, voetbal, fietsen, zwammen, aerobics en racket-sporten. Hieruit kwam dat tennis een positief effect op je hart en bloedvaten heeft en dat het helpt hart- en vaatziekten tegen te gaan. Het overlijdensrisico was onder de tennissers voor maar liefst de helft lager. Je uithoudingsvermogen gaat met sprongen vooruit Uit het onderzoek is ook gebleken dat tennissers gemiddeld een relatief beter uithoudingsvermogen hebben. Wat wij ook goed geloven. Je rent, springt namelijk ontzettend veel. Daarnaast maak je tijdens een potje tennisspelen veel snelle bewegingen. Je zal al snel merken dat je door regelmatig te tennissen steeds beter in staat zult zijn om lichamelijke inspanningen gedurende langere tijd vol te houden. Je snelheid en reactievermogen worden keer op keer uitgebreid getest

Tijdens een potje tennissen ben je continu bezig met de bal in de gaten te houden. Je moet eigenlijk altijd in staat zijn om snel te reageren, draaien, versnellen en slaan. En dit keer op keer toe. Je kan eigenlijk niet even uitrusten. Het grootste voordeel in deze sport zit hem in dat je met je hele lichaam sport en dus volop in beweging bent en blijft. Het enige wat je voor deze geweldige sport nodig hebt is een tennisracket en k swiss tennisschoenen.  

http://kctennis.nl