Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Wat is freelance tekstschrijven?

Freelance tekstschrijven is nieuw opkomend beroep. Nog niet veel mensen kennen het, maar toch wordt het al wel veel gedaan door tekstschrijvers. Elk internet stukje wat je tegenkomt, is door iemand geschreven. Ook de beschrijvingen van een horloge op een website, of de verkooppraatjes over grasmaaiers. Elk stukje is door een tekstschrijver geschreven. Iedere tekstschrijver heeft een eigen manier van schrijven en daardoor is er zoveel verscheidenheid te vinden op het internet tussen alle stukjes. Dat maakt ook dat je makkelijk tekstschrijver kan worden, omdat er zoveel manieren zijn om de letters op papier tot zijn recht te laten komen.

Freelance
Een freelance tekstschrijver is dus iemand die stukjes schrijft voor bijvoorbeeld websites. Dit kun je helemaal vanuit jezelf doen. Je kan een bedrijf benaderen en vragen of je stukjes voor zijn of haar website mag schrijven. Als je hier vervolgens ook voor betaalt krijgt, ben je een freelance tekstschrijver. Een freelance tekstschrijver werkt dus voor zichzelf en zorgt ook zelf voor de opdrachten die hij of zij schrijft. Er is dus geen bedrijf die zegt, schrijft dit.

Tekstschrijven voor een bedrijf
Een freelance tekstschrijver werkt dus helemaal voor zichzelf. Als dit je voorkeur geeft, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Maar het is ook mogelijk om voor een bepaald bedrijf teksten te schrijven. Je bent dan in loondienst bij een bedrijf. Het bedrijf geeft je dan bijvoorbeeld iedere week een aantal opdrachten, die je voor die week moet schrijven. Zo kun je bijvoorbeeld bij een seo webshop aan de slag. Je kunt je tijd verder helemaal zelf indelen, want het gaat erom dat de teksten aan het einde van de week af zijn. Of je ze nou om 3 uur ‘s nachts schrijft of er een werkdag van 9-17 uur van maakt, dat is voor het bedrijf niet relevant.

Freelance tekstschrijven als bijbaan
Tijdens je studentenperiode is het fijn om wat extra geld te verdienen. Ook na je studentenperiode is het nog prima mogelijk om een bijbaan te hebben. Een bijbaan hoeft niet altijd te betekenen dat je achter de kassa zit in de dichtstbijzijnde supermarkt. Je kan ook teksten gaan schrijven als bijbaan en op deze manier een extra zakcentje verdienen.

http://www.textmakelaar.nl