Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Welke cocktail benodigdheden dien je aan te schaffen?

Cocktails genieten tegenwoordig van een ongelooflijke populariteit. Dit is het gevolg van het feit dat ze niet alleen lekker smaken, daarnaast zien ze er ook nog eens fantastisch uit. Voordat je in jouw horecazaak kan beginnen met het klaarmaken van de lekkerste cocktails spreekt het voor zich dat je even allerhande cocktail benodigdheden zal moeten kopen. Er zijn meer zaken die je moet kopen om lekkere cocktails te kunnen maken dan alleen maar de shaker. Voor heel wat mensen die nieuw zijn in de horeca is het echter niet meteen duidelijk wat deze benodigdheden allemaal zijn. Geldt dat eveneens voor jou? Lees dan vooral even snel verder!

Jiggers, wellicht de belangrijkste van alle cocktail benodigdheden

Uiteraard zijn de zogenaamde jiggers enkele van de meest belangrijke cocktail benodigdheden die er op de markt zijn terug te vinden. Door gebruik te maken van een dergelijke jigger kan er namelijk voor worden gezorgd dat je met zekerheid een mooie, gebalanceerde cocktail kan maken. Het is zo dat je een keuze kan maken uit verschillende maten jiggers. In het merendeel van de gevallen is het zo dat een jigger beschikt over een grote evenals over een kleine kant. Over welke inhoud deze verschillende kanten zullen beschikken is natuurlijk volledig aan jou om te bepalen. Een voorbeeld van dergelijke maten is bijvoorbeeld 30 & 45 milliliter.

Cocktail strainers of zeefjes, absoluut onmisbaar

Cocktail benodigdheden die in de praktijk eveneens altijd dienen te worden aangekocht zijn zogenaamde cocktail strainers of zeefjes. Door gebruik te maken van een dergelijk zeefje wordt er namelijk voor gezorgd dat ongewenste ingrediënten niet mee zullen komen uit de shaker en in het glas zullen belanden Een bekende strainer die vaak wordt gebruikt binnen de horecasector is de ‘Hawthorne Strainer’. Deze kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de ijsblokjes tegen te houden wanneer de cocktail uit de shaker wordt geschonken. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van deze cocktail benodigdheden is het steeds een goed idee om even de verschillende opties op de markt van naderbij te bekijken. Zo weet je precies welke zeefjes je mogelijks nodig kan hebben.

Welke andere cocktail benodigdheden aanschaffen?

De bovenstaande opties zijn lang niet de enige die het overwegen waard zijn wanneer je op zoek bent naar het kopen van cocktail benodigdheden. Wat namelijk verder ook nog te denken van de verschillende zaken die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet?

  • Een mixglas;
  • Shakers;
  • Muddlers;
  • Peelers;
  • De pour stout;

Eén van de cocktail benodigdheden waar heel veel aandacht aan wordt besteed is natuurlijk de shaker. Op het eerste zicht lijkt het er misschien naar uit te zien dat alle verschillende shakers over min of meer dezelfde eigenschappen beschikken, maar dat is niet helemaal juist. We maken namelijk een onderscheid tussen onder meer de volgende opties:

  • De Boston Shaker;
  • De Cobbler Shaker;
  • De Parisian Shaker;
  • De Tin-on-Tin Shaker;

Eén van de vaakst gebruikte shakers is de Boston Shaker. Deze bestaat uit zowel een metalen als een glazen gedeelte. Op zich zijn dit prima shakers en het is natuurlijk erg leuk om naar de cocktailshaker te kijken op het ogenblik dat je cocktails aan het bereiden bent, maar er is ook een nadeel aan verbonden. Heb je de juiste slag niet te pakken? Dan zijn ze namelijk behoorlijk moeilijk te openen. Voor de Tin-on-Tin shaker geldt dat niet. Deze kan dan ook veel eenvoudiger worden geopend.