Winkeltrefpunt
Image default
Eten en drinken

Wanneer drinkt u een merlot wijn?

Een merlot, misschien wel een van de bekendste wijnen ter wereld. Deze zachte, smaakvolle rode wijn wordt overal ter wereld geproduceerd, maar is van origine een Franse wijn. Maar wanneer drinkt u nu een merlot wijn? Wat zijn geschikte momenten en bij welke gerechten past deze wijn? Vragen die wij regelmatig krijgen en waar wij nu eens en voor altijd antwoord op geven.

Een merlot drinken kan altijd, overal en wanneer u dat wil

Het klinkt als een vrij alcoholische gedachte, maar dit is echt een gegeven. In bepaalde gebieden in Frankrijk wordt bijvoorbeeld naast de lunch vrijwel standaard een merlot gedronken. Zo zijn er nog meer gebieden ter wereld waar op willekeurige momenten op een dag een merlot wordt gedronken. In Nederland zijn gewend geraakt dat dit alleen tijdens het dineren of op een feest kan worden gedronken. Maar dit is eerder uitzondering dan een regel.

Bij welke gerechten past een merlot?

De merlot is zoals gezegd een populaire rode wijn. Helemaal naast het eten van bepaalde gerechten. Waarom? Om dat te begrijpen moeten we eerst iets uitleggen over de smaak van een merlot. De merlot heeft van nature weinig zuren. Hierdoor heeft de rode wijn een soepele en fruitige smaak. Door deze eigenschappen past de wijn perfect bij allerlei soorten lunch en diner gerechten. De smaak zorgt er namelijk voor dat de aroma’s van het voedsel beter geproefd kunnen worden. Met name lunchgerechten waarbij verschillende smaken samen moeten worden gebracht en vlees gerechten als diner passen perfect bij de merlot.

Bestel online voordelig uw wijnen

Online zijn er vele webshops die merlot wijnen verkopen. Vaak veel voordeliger dan in de supermarkt! Zo heeft u thuis meteen uw gewenste wijn op voorraad. Nog steeds gewoon op uw feestje, tijdens het avondeten of misschien wel even een keer overdag op een willekeurig moment. Een merlot wijn kan altijd!

 

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/druif/merlot