Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Een nieuwe matras kopen

Het kopen van een matras is best een lastige opgave. Je hebt er niet zo vaak een nodig, maar zo rond de tien jaar is wel het maximale voor een matras. Na deze tijd is je matras 160×200 waarschijnlijk wel echt aan vervanging toe. Wellicht ligt het dan nog wel redelijk maar je moet er ook bij nadenken dat een matras ook vooral steun moet geven aan je lichaam en dat doet een doorgelegen matras natuurlijk een stuk minder.

Sowieso is het belangrijk om rekening te houden met je eigen wensen maar vooral ook met je lichaam als het goed om het uitkiezen van een matras. Wellicht vind jij het wel lekker liggen op een zachter matras, maar kun je beter voor een hardere matras kiezen zodat je meer steun hebt aan je bed. Natuurlijk is het ook zeer belangrijk dat een matras 140×200 lekker ligt, maar over het algemeen geldt ook dat wat jij lekker vind liggen waarschijnlijk ook wel goed voor je lichaam is.

Veel verkopers van matrassen bieden je ook de mogelijkheid om een matras eerst uit te proberen. Op die manier kun je de matras ook testen in combinatie met het bed dat je erbij hebt en kijken of je er geen klachten van krijgt. Veel mensen hebben klachten aan hun spieren, aan bijvoorbeeld de nek en de rug en denken er niet bij na dat dit ook vaak van een verkeerde matras en slaaphouding kan komen. Die foute slaaphouding is vaker dan eens ook een gevolg van een foute of te oude matras. Je wordt dan gepijnigd en moe wakker en dat is natuurlijk niet de bedoeling wanneer je ’s avonds of ’s morgen lekker onder de wol kruipt. Dan wil je natuurlijk ook wel uitgerust uit je bed komen en lekker genieten van je dag.

http://www.just-dream.nl