Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Een samengesteld poker set kopen

Poker set kopen

Eerder hebben we de focus gelegd op poker sets die je zelf kunt samenstellen. Maar je hebt natuurlijk ook de optie om een poker set te kopen die al voor jou is samengesteld. Je hebt hier keuze uit verschillende prijsklassen poker sets. De goedkoopste heb je al voor rond de 35 euro en deze bevat ook alle benodigdheden. Hoe meer je opzoek naar kwaliteit bent, hoe duurder een poker set gaat worden.

Verder heb je ook nog verschillende luxe deals waar je gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan poker set met een pokermat of zelfs een poker set met een pokertafel. Je ziet vaak dat je bij aankoop van een pokertafel korting krijgt op een poker set.

Naast dat de poker set voor jou samengesteld wordt kun je er altijd zelf nog kleine benodigdheden aan toevoegen. Denk hierbij aan een extra deck speelkaarten, dealer button, small blind button, big blind button of zelfs wat extra pokerchips. Het is wel handig om dit er los bij te kopen en de poker set één geheel te houden. Dit is namelijk voordeliger en ben je veel goedkoper uit wanneer je een poker set samen gaat stellen en helemaal op jezelf gaat baseren.

Je ziet vaak dat op de samengestelde poker sets er ook nog korting op zit. In deze poker sets zitten alle benodigdheden die je nodig hebt voor een avondje pokeren. De goedkoopste poker sets krijg je vanaf 35 euro, de duurste voor maar liefst 400 euro. Zorg er voor dat jouw poker set alle benodigdheden bevat en dan kan jouw avond niet meer misgaan!

Poker chips

Wanneer jij ervoor gaat kiezen om extra poker chips toe te voegen bij je samengestelde poker set is het belangrijk dat jij de goede poker chips erbij gaat nemen. Zorg er ten eerste voor dat ze niet te veel afwijken van de poker chips die in je poker set zitten. Sterker zelfs, ze moeten de zelfde kleur hebben. Anders is het niet te doen wanneer je aan het spelen bent en wordt het erg onoverzichtelijk. Hieronder lees je een stukje waarom we bij poker, poker chips gebruiken en geen contanten.

De voornaamste reden is dat poker chips te veel makkelijker gebruiken zijn dan contanten. Chips zijn makkelijker, en nauwkeuriger te tellen en te verdelen. Dit voorkomt vooral fouten bij het uitbetalen van cash games. In officiele speelgelegenheden hebben ze een vaste verdeling van de chips en hebben ze strenge beveiligingsmaatregelen, zoals UV-labels. Ook is het een voordeel dat je poker chips makkelijk kunt bewaren in een pokerset, dit zou met geld heel anders zijn.

Nog een ander groot voordeel van het gebruiken van poker chips is dat mensen sneller risico nemen met chips dan met geld. Dit kan een groot voordeel zijn.

Hieronder vind je de standaardkleuren die het vaakst worden gebruikt, en zoals ze zijn voorgeschreven in de Amerikaanse wetgevingsinstanties:

Waarde / Kleur

$0,50: Mosterdgeel

$1: Wit

$2,50: Roze

$5: Rood

$10: Blauw

$20: Geel

$25: Groen

$100: Zwart

$500: Paars

$1000: Oranje

$5000: Grijs

$10.000: Bruin

Dit zijn de basiskleuren met de waarde erbij. Bij poker worden nooit alle kleuren gebruikt. Er wordt van te voren aangegeven met welke chips er worden gespeeld en daar kunnen de deelnemers dan rekening mee houden. Bij grotere toernooien met een hoge buy-in, zie je vaak dat de bedragen veel hoger zijn dan kleinere toernooien met een lage buy-in. Hier wordt allemaal rekening mee gehouden met het uitkiezen van de goede poker chips.