Winkeltrefpunt
Image default
Groothandel

Een beukenhaag is een sieraad voor iedere tuin

Wilt u een beukenhaag laten aanplanten in de tuin of op uw terrein? In Nederland doen beukenhagen het over het algemeen uitstekend. Het is een gemakkelijke haagplant, met mooie volle groene of rode bladeren. Beukhagen zijn dan ook heel populair onder de tuinliefhebbers. Een haag in de tuin planten is dus een goed idee. Dat kost bovendien weinig geld, zeker vergeleken met andere haagplanten. Bij Roelands Boomkwekerijen B.V. kunt u gemakkelijk een haag bestellen, die voor u wordt aangeplant op het moment dat u dat wilt. Wilt u meer weten over de beukenhaag? Dan helpen de specialisten u graag.

Een beukenhaag op uw terrein

Aan een haagplant wilt u het liefst niet te veel werk hebben. Dat maakt een beukenhaag ook zo geschikt, want deze planten hebben weinig onderhoud nodig. Waar moet u op letten als u een prachtige nieuwe haag wil laten planten? En welke verzorging heeft de beukhaag van u nodig? Beukenhagen, oftewel de Fagus sylvatica, doen het uitstekend in het Nederlands klimaat. U kunt ze op ieder moment laten aanplanten. De wintermaanden zijn wel het meest geschikt: dan zijn de planten in rust en kunnen ze gemakkelijk getransporteerd en ingegraven worden. Door de haag volgens een vooraf bedacht patroon in de grond te zetten, kunnen beukenhagen snel dichtgroeien en heeft u een sfeervolle afscheiding van de tuin of het terrein.

De haag verzorgen: wateren en bemesten

Iedere plant heeft genoeg water en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Dat geldt dus ook voor beukenhagen. Toch heeft u over het algemeen weinig werk aan deze haag. In hete en droge periodes vinden de planten extra bewatering fijn. Afgezien van bemesting, die u het best twee keer per jaar kunt geven, heeft de haag verder weinig nodig om uw tuin jaar in jaar uit te verlevendigen. Wat wilt u nog meer? Kom langs bij Roelands Boomkwekerijen B.V. in Zundert en ontdek zelf alle voordelen van de beukenhaag.