Winkeltrefpunt
Image default
Vakantie

Wintersporten in het noorden, zonnen in het Zuiden

Vergeet niet dat tijdens deze koude wintermaanden het heerlijk warm weer is in het zuiden van Spanje. Het is geen gek idee om ons koude landje te ontvluchten tijdens de kerstdagen wanneer je eindelijk enkele vrije dagen hebt. Je hoeft niet altijd voor een wintersport vakantie naar Oostenrijk te gaan. Zelfs in Spanje kun je genieten van een wintersport vakantie.

 

Tijdens de kerstdagen zijn velen mensen vrij en genieten ze van de kerst samen met vrienden en familie. Dat kan natuurlijk ook gewoon net zo makkelijk in Spanje. Ruil de kou en sneeuw in Nederland in en geniet van een weekje, of langer, van winterzon vakantie in Spanje.

 

Wanneer je een kerstvakantie in Spanje wilt combineren met een wintersport vakantie dan kan dat. De meeste skigebieden in Spanje liggen in de Pyreneeën. Dat ligt net voorbij de grens met Franrijk. De Pyreneeën liggen in het noorden van Spanje en daar heerst wel voornamelijk een zeeklimaat. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen in het noorden van Spanje tijdens de maand december slechts rond 15 graden liggen. Voor een warme wintervakantie in Spanje moet je daarom wat meer naar het zuiden.

 

Bekende Spaanse bestemmingen voor een winterzon vakantie in Spanje zijn voornamelijk: de Canarische Eilanden, Costa Blanca, Costa de la Luz en Costa de Sol. In de rest van Spanje is het helaas niet zo aangenaam om aan het zwembad of strand te liggen. De eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentara zijn in de winter ook niet aangenaam genoeg.

 

Tijdens de winter heb je het voordeel het net wat rustiger is op de toeristische plekken van Spanje. Maar het kan ook nog steeds geen kwaad een vakantie in de zomer te boeken. Maar misschien wil je dan liever het zuiden van Spanje wel negeren of vermijden. De temperaturen kunnen dan net iets te warm zijn om nog van te kunnen genieten. Daarom is Spanje natuurlijk altijd weer zo’n fantastische keuze, in het noorden is het vanwege het zeeklimaat net wat koeler en dus heerlijk tijdens de zomermaanden.

http://www.vakantiespanje.nl/bestemmingen/