Winkeltrefpunt
Image default
Vervoer en transport

Het verhaal van HAPERT Aanhangwagens

HAPERT Aanhangwagens is ontwerper en fabrikant van aanhangwagens van absolute topkwaliteit. Sinds de oprichting in 1966 is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in Nederland en België waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Hoewel het bedrijf in 1966 is opgericht gaat de geschiedenis van HAPERT Aanhangwagens meer dan een eeuw terug, helemaal tot het jaar 1913! Dit was het jaar dat de grootvader van huidig directeur Ad Saris een kleine smederij begon in Eindhoven.

Zo’n 50 jaar later werd HAPERT Aanhangwagens geboren. Nog geen week later ging de eerste aanhangwagen al in de verkoop. In 1984 treed Ad Jr., de zoon van oprichter Ad Sr., in dienst als calculator. Het bedrijf is in 1989 flink gegroeid en produceerde in dat jaar 4500 aanhangwagens.

In 1994 neemt Ad Saris Jr. officieel het stokje over van zijn vader terwijl de vraag naar aanhangers blijft stijgen. HAPERT probeert aan deze vraag te voldoen door de productie op te schalen. Al snel wordt het huidige pand te klein waarna HAPERT Aanhangwagens een compleet nieuw pand bouwt aan de Handelsweg in Hapert. Hier is het hoofdkantoor van het bedrijf vandaag de dag nog steeds gevestigd. In 1998 vindt er opnieuw een uitbreiding plaats in de vorm van een nieuwe productiehal van 13.000 vierkante meter. Hierdoor worden er in dat jaar 7500 aanhangwagens gebouwd. Ongeveer 2/3 hiervan wordt verkocht in Nederland en Vlaanderen. De rest wordt verkocht in Zwitserland en Duitsland.

In het jaar 2000 lanceert HAPERT Aanhangwagens als een van de eerste aanhangwagenproducenten een moderne website waarop consumenten met behulp van een configurator een aanhangwagen samen kunnen stellen. Ook kunnen ze via deze configurator een offerte aanvragen bij de dichtstbijzijnde HAPERT dealer. Dankzij het inmiddels brede assortiment van HAPERT kan de klant kiezen uit onder andere kipper aanhangwagens, schamelwagens, tandemasser aanhangers, open aanhangwagens, dichte aanhangwagens, en aanhangwagens met opties zoals een huif, lage laadvloer, rijplaten of bijvoorbeeld kleppen aan de zijkant.

In 2015 bereikt het bedrijf een mijlpaal doordat de 200.000e aanhangwagen geproduceerd wordt. HAPERT blijft een innovaties bedrijf dat altijd vooruit denkt. Voor de komende jaren worden branding en marketing belangrijke speerpunten. Er wordt een nieuw logo ontworpen waarop een stier centraal staat. Dit draagt de kracht van HAPERT Aanhangwagens uit. In hetzelfde jaar krijgen ook alle aanhangwagens een nieuwe naam. In plaats van letter- en cijfercombinaties worden de verschillende modellen aanhangwagens nu Indigo, Azure, Cobalt en Sapphire genoemd.

In 2020 onderstreept HAPERT Aanhangwagens de kwaliteit van haar producten door maarliefst 10 jaar chassis garantie te bieden en 2 jaar garantie op de gehele aanhangwagen.

In de afgelopen jaren is duurzaamheid steeds belangrijker geworden. HAPERT Aanhangwagens neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door haar CO2e voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Dit doet het bedrijf onder andere door gebruik te maken van duurzaam aluminium, door meer dan 800 zonnepanelen geplaatst te hebben op het dak van de productiehal en door het kantoor gasloos te maken met behulp van warmtepompen.