Winkeltrefpunt
Image default
Vervoer en transport

Waarom is een steunpoot voor je aanhangwagen een must?

Een aanhangwagen is zowel privé als bedrijfsmatig handig in te zetten voor het vervoer van spullen. Het koppelen aan een auto gaat meestal snel en makkelijk. Maar bij het inladen is het handig als de aanhangwagen stabiel staat zodat de vracht die je wil vervoeren niet scheefligt of omvalt. Een aanhangwagen steunpoot biedt uitkomst. Wat zijn nu precies de voordelen van een steunpoot voor je aanhangwagen? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Stabiel en veilig

Zonder steunpoot is er grote kans dat een aanhangwagen kantelt of beweegt tijdens het laden en lossen. Een kantelende aanhangwagen is niet alleen onhandig, het is ook gevaarlijk. Spullen kunnen omvallen met alle gevolgen vandien. Denk aan schade aan de spullen, maar ook aan degene die in de buurt staan van de aanhangwagen. Om letsel te voorkomen is een steunpoot een must.

Makkelijker laden en lossen

Door de aanhangwagen stabiel te houden, kan de lading veilig en efficiënt worden in- en uitgeladen. Dit werkt veel efficiënter en scheelt daarmee ook tijd. Zo hoeft de aanhangwagen ook niet al te lang op straat of op een parkeerplek in de weg staan en kun je er snel mee op pad.

In diverse soorten en maten

Steunpoten zijn makkelijk te installeren als je gebruik maakt van de installatie instructie en geschikte tools bij de hand hebt. Er zijn diverse soorten en maten steunpoten, zoals een kantelbare steunpoot, een uitdraaibare steunpoot, een verstelbare steunpoot en zelfs een hydraulische. Bij sommige steunpoten heb je daarbij ook andere aanhangwagen onderdelen zoals een slinger en montageplaat nodig. Sommige steunpoten kun je helemaal waterpas zetten. Wil je de aanhangwagen eenvoudig kunnen verplaatsen, dan is een steunpoot in de vorm van een neuswiel een goed alternatief.

Minder spanning en druk op de aanhangwagen

Een aanhangwagen steunpoot biedt ook verlichting van de spanning waarop een aanhangwagen staat op het moment dat hij wordt ingeladen of geparkeerd. Door de spanning te verlichten met een steunpoot wordt de levensduur van de aanhangwagen verhoogd. Dat zorgt er ook voor dat je minder reparaties en onderhoud hebt aan je aanhangwagen.

Conclusie

Een steunpoot aan je aanhangwagen installeren is een goed idee. Het biedt veel voordelen, van het verbeteren van de veiligheid en stabiliteit tot het verhogen van de levensduur van de aanhangwagen. Maak het jezelf makkelijker met laden en lossen en gebruik voortaan een steunpoot. Een steunpoot is een goede toevoeging op je aanhangwagen en bestel je samen met andere aanhangwagen onderdelen eenvoudig online. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Laat je bij de keuze voor een steunpoot goed informeren door een bedrijf dat gespecialiseerd is.