Winkeltrefpunt
Image default
Vervoer en transport

Concurrentievoordeel door e-fulfilment

Voorsprong door betere e-fulfilment

U beheert een webshop en bent geïnteresseerd in e-commerce fulfilment? Wij van Surlogic brengen u hulp op gebied van het complete orderproces en voorraadbeheer. Processen die hedendaags zo snel mogelijk en efficiënt dienen te verlopen. Vandaag besteld, morgen in huis. Dit allemaal naar volle tevredenheid van u als klant en natuurlijk de eindconsument. Wij bieden u pasklare oplossingen voor de complete logistieke operatie achter uw webwinkel. Waarom het uitbesteden van e-fulfilment ook voor u interresant kan zijn? Leest u gerust even verder! 

De betekenis van e-fulfilment

Kort samengevat betekent e-fulfilment; ‘de verwerking van producten na een transactie via e-commerce’. Het omvat dus het complete logistieke proces achter een bestelling via een webshop. Dat begint bij de inslag en opslag van uw producten. Vervolgens het verzamelen en verpakken van de geplaatste orders. En uiteindelijk het verzenden van deze naar het opgegeven adres van de eindconsument. Uiteraard kunt u dit allemaal zelf doen. Zeker wanneer u een kleinere webshop beheert met een overzichtelijk aanbod aan producten, of wanneer uw webshop nog in de beginfase zit met relatief weinig bestellingen. Er komt een keer een moment dat u steeds meer tijd kwijt bent aan het inpakken en verzenden van uw producten en de daarbij behorende voorraadbeheer. Dit is het moment om eens te overwegen of het uitbesteden van e-fulfilment misschien iets voor uw bedrijf is. De kwaliteit van e-fulfillment is namelijk van uitermate groot belang voor de klantenbinding en merkbeleving van uw klanten. 

E-fulfilment uit laten besteden

De belangrijkste rede om e-fulfilment uit te laten besteden is ontzorgen. Dit begint bij de basis, het opslaan en beheren van de voorraad. Een heel belangrijk onderdeel in de e-commerce branche. Deze voorraad verdient een hoge omloopsnelheid, het is zelfs cruciaal voor de winstgevendheid van uw bedrijf. Ook de ratio tussen het volume en de prijs van de bestellingen zijn erg bepalend voor het rendement. Een snelle distributie van uw orders verhogen naast het rendement ook nog eens uw klanttevredenheid. Wanneer u deze processen uit handen geeft heeft u meer tijd en aandacht voor het marketing en sales gedeelte van uw webwinkel. Dit zijn de aspecten die niet onder het e-fulfilment vallen en waar u uw volle aandacht aan kan besteden wanneer u kiest voor het uitbesteden van e-fulfilment door Surlogic. Uiteraard zit er wel degelijk een overlap in het logistieke en het marketing gedeelte. Informatie over voorraden zijn natuurlijk van cruciaal belang voor een uitstekend presterende webwinkel. Er zijn dan ook voldoende technieken en software programma’s om deze soepel met elkaar te verbinden. Zo houdt u een duidelijk overzicht op uw voorraad en kunt u zich volledig richten op het uiteindelijke doel van uw webwinkel, de verkoop!

https://surlogic.nl/nl/