Winkeltrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Een aluminium kozijn of een kunststof kozijn?

Wij bij Schipper Ede krijgen vaak de vraag gesteld: is een aluminium kozijn of een kunststof kozijn beter? Vandaar dat wij u vandaag op de hoogte zullen brengen van de verschillende voor- en nadelen van aluminium en kunststof kozijnen.

Aluminium kozijn

Een van de voordelen van een aluminium kozijn is dat het materiaal erg duurzaam is. Het gaat namelijk ontzettend lang mee, is stevig en het materiaal is goed te recyclen. Daarnaast kost een aluminium kozijn u ook veel minder geld omdat deze kozijnen niet geschilderd hoeven worden. Bovendien isoleren aluminium kozijnen ook ontzettend goed waardoor u wederom elk jaar geld bespaard op de energierekening. Aluminium kozijnen zijn een investering voor de lange termijn, als u ze bij ons aanschaft zullen ze gegarandeerd minstens vijftien jaar lang meegaan! Dan hebben we niet eens het belangrijkste voordeel genoemd van een aluminium kozijn, namelijk: ze zijn ontzettend inbraak bestendig. Eigenlijk zijn er nauwelijks nadelen te noemen van aluminium kozijnen, het enige wat u misschien minder vindt aan dit type kozijn is de esthetiek. Hoewel aluminium kozijnen zeer praktisch zijn zou het kunnen dat het uiterlijk u niet helemaal bevalt, het materiaal geeft namelijk een industriële uitstraling en niet iedereen vindt dat even mooi.

Kunststof kozijn

Als de industriële uitstraling van een aluminium kozijn u niet helemaal bevalt, is het kunststof kozijn eventueel een betere keuze voor u. Een van de voordelen die aluminium en kunststof kozijnen namelijk in gemeen hebben is dat deze kozijnen allebei erg onderhoudsarm zijn en zeer duurzaam zijn. Ook kunststof kozijnen gaan zeer lang mee, isoleren goed en zijn inbraak bestendig. Een voordeel van kunststof kozijnen die aluminium kozijnen wel hebben, maar in mindere mate is de veelzijdigheid van het ontwerp. Kunststof kozijnen zijn er in eindeloos veel mogelijkheden verkrijgbaar omdat het materiaal goed om te vormen is naar de persoonlijke wensen van de klant. Kunststof kozijnen zijn zelfs verkrijgbaar in een vorm die niet uit elkaar gehouden kunnen worden van houten kozijnen! Hierdoor geniet u van alle voordelen van een kunststof kozijn, terwijl u ook de warme, huiselijke uitstraling van houten kozijnen heeft.

Nog vragen?

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen aluminium en kunststof kozijnen. Als u verder nog vragen heeft kunt u alle informatie die u nodig heeft vinden op de website. Hopelijk zien we u binnenkort in onze winkel!