Winkeltrefpunt
Image default
Dienstverlening

Zonnepanelen schuin dak

Tegenwoordig zijn zonnepanelen populairder dan ooit tevoren. Vroeger was men nog wel eens terughoudend als het ging om zonnepanelen, maar tegenwoordig is men bewust van de voordelen die zonnepanelen schuin dak met zich mee kunnen brengen. Er zijn dan ook veel belangrijke voordelen te noemen, maar toch zijn er nog verschillende misvattingen als het gaat om zonnepanelen schuin dak. In dit artikel gaan we in op deze misvattingen, zodat u een open en eerlijk verhaal krijgt.

 

Het duurt heel lang om zonnepanelen terug te verdienen

Een welbekende mythe is dat dat het zeer lang duurt om het bedrag van zonnepanelen terug te verdienen. Welnu, er moet gesteld worden dat dit deels een waarheid is. Zonnepanelen schuin dak kosten natuurlijk geld, wat dan moet worden terugverdiend door de besparing op de lange termijn. Echter is het een misvatting over hoe lang deze termijn ongeveer kan duren. Veel mensen zijn in de illusie dat het meer dan 10 jaar kan duren voordat het is terugverdiend. Dit is echter een misvatting en wel om verschillende redenen. Allereerst zijn er veel belastingvoordelen als het gaat om zonnepanelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het bedrag een stuk lager wordt. Bovendien zijn zonnepanelen een stuk goedkoper dan vroeger. Ook dit zorgt ervoor dat het minder lang duurt, voordat de zonnepanelen zijn terugverdiend.

 

Zonnepanelen werken niet in Nederland

Een ander belangrijk punt is dat veel mensen denken dat zonnepanelen in Nederland niet werken. Dit omdat er in Nederland geen aangename zomers zijn en er dus weinig zonlicht te constateren is. Ook dit is een misvatting, want veel mensen weten niet dat zonnepanelen niet per se zonlicht nodig hebben om te werken. Het gaat vooral om licht en dat hoeft niet per se het felle zonlicht te zijn. Sterker nog: meestal werken de panelen juist minder in de zomer en kunnen ze juist minder effectief zijn! Bezoek de website van solention om eenvoudig zonnepanelen te kopen.