Winkeltrefpunt
Image default
Zakelijk

Waarom een cursus ondernemingsraad?

 

Elk middelgroot tot groot bedrijf heet er één: een ondernemingsraad. De functie van een ondernemingsraad is erg rechttoe rechtaan. Het is een bedrijfsorgaan waarin vertegenwoordigers van de werknemers en (vertegenwoordigers van) het management samen aan tafel zitten. Op deze manier krijgen werknemers een mate van inspraak in hoe het bedrijf wordt geleid en krijgt de bedrijfsleiding de mogelijkheid ervaringen van de werkvloer mee te nemen in het beleid. Het is echter niet vanzelfsprekend dat de verschillende partijen in een ondernemingsraad zomaar effectief en productief met elkaar kunnen vergaderen. Een cursus ondernemingsraad kan uitkomst bieden.

Wat biedt een cursus ondernemingsraad?

In een cursus ondernemingsraad komen verschillende zaken aan bod die het productief vergaderen tussen de verschillende aanwezige partijen in de OR eenvoudiger kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het leren effectief spreken en luisteren, het delen van jargon, het leren vergaderen, leren spreken over budget, personeelsbeleid, klanten en producten. Een cursus ondernemingsraad zorgt ervoor dat een zeer diverse groep toch op één lijn zit qua communicatie en gedeelde kennis. Wanneer in bijeenkomsten elke opmerking of suggestie van beide kanten uitgelegd en toegelicht moet worden, dan is het vrij lastig productief vergaderen.

Zorg voor een kwalitatieve ondernemingsraad

Een ondernemingsraad is een heel belangrijke asset voor elk bedrijf. Zorg er dus voor dat jouw ondernemingsraad van hoge kwaliteit is, zodat je er het meeste aan hebt. Inspraak en democratie komen immers niet vanzelf: daar is tijd, aandacht en training voor nodig, om ervoor te zorgen dat er een minimum aan gedeelde kennis en taal bestaat tussen de verschillende partijen. Het gaat er niet om een homogene groep te creëren, maar om de diverse partijen en individuen in de OR middelen en instrumenten te geven om zo efficiënt, effectief en productief mogelijk te functioneren. Daar heeft iedereen baat bij!

https://www.academy4-or.nl/or-trainingen/training-or-basis/