Winkeltrefpunt
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor het scheren van je baard

Baarden zijn momenteel helemaal in. Maar hoe scheer je je baard eigenlijk? In deze blog leggen we uit hoe je dat doet, en geven we wat tips om ervoor te zorgen dat je baard er schitterend uitziet. Verder bespreken we ook hoe je kunt voorkomen dat je baardhuid irritaties of scheurtjes krijgt.

Verzorging

Was je baard altijd goed voordat je gaat scheren. Gebruik een milde shampoo en conditioner, en spoel je baard daarna grondig af met lauwwarm water. Droog je baard vervolgens met een handdoek of föhn. Alle verzorgingsproducten zijn te koop op de online webshop Barbaric.nl!

Trimmen

Zet de trimmer voor de baard in op de hoogste stand, en trim dan je hele baard. Trim tegen de richting van de haargroei in om overtollige haren beter te verwijderen. Herhaal dit desgewenst op een lagere stand, totdat je tevreden bent met de lengte van je baard.

Scheren

Gebruik een scheermes en scheerschuim of gel, en scheer vervolgens je baard in de richting van de haargroei. Zorg ervoor dat je huid strak is als je gaat scheren, om irritatie te voorkomen. Spoel daarna alles af met koud water om eventuele irritatie te verminderen.

Verzorging na het scheren

Breng een aftershave balsem of lotion aan op je gezicht om irritatie te voorkomen. Gebruik ook een hydraterende crème of olie om je baardhuid te verzorgen. Wrijf deze in totdat het volledig is opgenomen door je huid.

Baard huidproblemen

Baarduitslag en scheurtjes in de baardhuid kunnen erg vervelend zijn. Baarduitslag ontstaat vaak door bacteriën, schimmels of virussen, en kan leiden tot rode plekken, jeuk en bultjes. Baardscheurtjes worden meestal veroorzaakt door droge huid, scheren of wrijven met een krabbertje. Beide aandoeningen zijn erg vervelend, maar gelukkig relatief makkelijk te voorkomen.

Gebruik altijd een scheermes of trimmer met scherpe blades om irritatie en scheurtjes te voorkomen. Gebruik ook een hydraterende crème of olie na het scheren, en was je baard regelmatig met een milde shampoo en conditioner.