Winkeltrefpunt
Image default
Bedrijven

Snel en makkelijk radio luisteren

We doen het al jaren met plezier en zullen dat waarschijnlijk ook nog wel lang blijven doen: radio luisteren. Of het nu in de auto, op de werkplek of gewoon in je eigen huis is, je wilt natuurlijk ook altijd wel op een storingsvrije en makkelijke manier naar de radio kunnen luisteren.

De radio is van oudsher te benaderen via de zogenaamde ether, met AM en FM. De meeste frequenties zijn te vinden op FM, en deze radiostations luisteren we dan ook het meest. Het nadeel van de ether is echter dat de hoeveelheid plekken wel beperkt is. Er kan dus maar een beperkt aantal spelers op de markt deelnemen en vol is vol. Wanneer de ether vol is, zal een nieuwe speler dus eerst moeten wachten tot er weer een plekje vrij is. Er zijn ook spelers die niet wachten op dit vrije plekje en illegaal op zoek gaan naar een plekje op de ether. Dit wordt aangeduid met de term piraterij.

Tegenwoordig maken we echter steeds vaker gebruik van internet radio. Internet radio heeft een aantal voordelen. Allereerst is er oneindig veel plek voor alle spelers. De ruimte is, anders dan bij de ether, nagenoeg eindeloos. Dat biedt natuurlijk nieuwe mogelijkheden voor nieuwe spelers in de markt. Dat is fijn voor die spelers, maar natuurlijk ook fijn voor de consument. Hij of zij heeft nu natuurlijk ook meer keuze tussen allerlei radiozenders.

Bovendien heb je met internet radio natuurlijk ook veel minder last van ruis op de ether. Waar je vroeger altijd veel moeite moest doen om te zorgen dat je bij de juiste radiozender terecht kwam, is dat bij internet radio natuurlijk stukken makkelijker. Ga naar de website van het radiostation, of gebruik een van de online radio portals die alle radiostations al voor jou hebben verzameld.

http://www.radioguide.fm